top of page

Even lekker los


Therapiehond zijn is best een zware baan voor een hond, en het is heel erg fijn als je dan als hond regelmatig eens even helemaal hond kan zijn. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de hond buiten lekker los te laten. Je moet erop kunnen vertrouwen dat hij bij je terug komt, en dat is echt niet gemakkelijk als je eigenlijk juist die hond nodig hebt om mee naar buiten te gaan. Soms gaat er een lang traject van training aan vooraf. En dan werk je alleen al aan het vertrouwen van de baas in de hond: gaat hij het echt doen, sta ik hier niet straks alleen en is mijn hond in geen velden of wegen te bekennen?

Na een jaar van voorbereiding was het onlangs zover dat deze hond samen met mij en zijn baasje mee kon naar een voor hen nieuw mooi groot losloop gebied en eens even helemaal los kon gaan.

Wat een geweldige moment. Ik heb er werkelijk een hele dag lang van genoten, en met een glimlach van oor tot oor rondgelopen en was plaatsvervangend ontzettend trots op beiden.

De vrijheid van de hond, het plezier van de baas om te kijken naar zijn hond, en te leren van zijn hond, en het nog meer vertrouwen krijgen in zijn maatje. Prachtig. Ik gun beiden nog meer van deze uitstapjes en langzamerhand zullen die er ook echt gaan komen. Hoe mooi en bijzonder kan een wandeling samen met je hond zijn

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page